Колективна вина росіян

Колективна вина росіян

Твердження. Не можна звинувачувати всіх росіян у злочинах путінського режиму, як і не можна звинувачувати євреїв у розп’ятті Христа.

Спростування. Вина євреїв у розп’ятті Ієшауа Машіаха записана в Біблії, і в книгах пророків передбачена, і в новозавітних писаннях описана, зокрема, як вони кричали –

«кров Його на нас та наших дітях»

Це НЕ привід для антисемітських настроїв та замісної теології, мовляв церква – тепер новий Ізраїль, а старий, Бог відкинув, бо заповіт Бога з Ізраїлем – вічний, і те, що він пообіцяв, ніколи не зміниться, але буде Ним виконано.

Але одна з перших проповідей Петра в Єрусалимі звучить так: ВИ розіп’яли того, кого Бог послав вам, вашого Месію, ви і ваші начальники, зробили це руками язичників. Після чого єрусалимські євреї сказали: Що ж нам тепер робити, щоб урятуватися? Тобто вони визнали факт провини, а без визнання немає покаяння. Без покаяння (зміни розуму) неможливий перехід на новий рівень духовного життя.

Щоб перейти з точки А в точку Б, із незадовільного сьогодення, у невідоме майбутнє, необхідно

  • 1. визнати сьогодення – незадовільним(!).
  • 2. Набратися достатньо сміливості щоб вирушити в небезпечну подорож

А для цього дійсно необхідна справжня мужність, тому що будь-яка невідомість завжди викликає почуття страху.

Більшість при зустрічі з невідомим, вважатимуть за краще почати розповідати, що існуючє, не таке вже й незадовільне, і взагалі «нас єгиптяни навіть м’ясом іноді годували, і ми сиділи при казанах». Тому більшість і гине в пустелі, так і не дійшовши до точки Б, в землю обітовану.

Высказать мнение в комментарии